Don't Miss
Home / Uncategorized / Banatski Biser

Banatski Biser

plaža Vinogradarsko-Turistički kompleks “Banatski Biser“

Informacije

Banatski Biser d.o.o. Prvomajska 21, Ilandza, Alibunar
tel. 063/8174920
kapija
Cilj

Vinogradarsko-turistički kompleks „Banatski biser“ pruža novi vid turizma, vinskog turizma i ugostiteljstva. Na mapi vinskog puta kroz Vojvodinu ovo je prva destenacija. Posetioci mogu da posete našu vinariju da degustiraju vina, da se rekreiraju, bave sportskim ribolovom i uživaju u predivnoj prirodi i domaćoj kuhinji…

Pregled kompanije

U okviru holdinga posluju tri kompanije: Vinastra d.o.o. koja se bavi proizvodnjom vina iz sopstvenog vinograda, Banatski Biser d.o.o. u čijem sastavu je poribljeno jezero namenjeno pre svega sportskom ribolovu, turističko rekreativni sadržaji oko jezera kao što su restoran, roštilj, Poni klub, biciklistička staza, plaža za kupače, a u toku je izgradnja vinoteke i bungalova sa 20 apartmana kao i sportskih terena.
Astraprojekt je treca clanica koja je bavi projektovanjem i izgradnjom svih navedenih sadržaja u ovom kompleksu.

index1105533384

Opis

Kompleks se prostire na 28 hektara. Na 16 hektara su zasadjeni vinogradi, na preostalom delu su turističko-rekreativni sadržaji. Jezero se prostire na 5 ha. Širina jezera po dijagonali je 300 metara.Na jezeru su i dva ostrva kao i gejzir. Ima ukupno 28 platformi za pecanje. Okružuje ga pešačka staza od rizle na kojoj se nalaze odmorišta, klupe za sedenje. Drvenim platformama za pecanje koje su nad vodom se pristupa preko ove staze. Jezero je bogato šaranom. Karte tj dozvole za pecanje su poludnevne, dvevne, dvodnevne i trodnevne. Jedan deo jezera je predvidjen za kupače. Tu se nalazi šljunkovita plaža sa suncobranima. U restoranu je vikendom zastupljena domaća kuhinja (srneći gulaš, riblja čorba, riba na tanjirači…), a ostalim danima i vikendom „Banatsko meze“ sa domaćim proizvodima i naravno ovde možete konzumirati vina Vinarije Vinastra.

jezero1  fontana  index  plaza

vinarija-vinastra-logo

Posetite nas na Facebook-u!

About goran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*